Cole and Son behang

Legendarische Prints

Palmen, apen, bloemen, boeken, vissen, sinasappelen, sleutels en citroenen. Zomaar een greep uit de bekende collecties Cole and Son behang. Een innovatief behangmerk met mooie, creatieve ontwerpen. Vaak in samenwerking met bekende designers of merken als Fornasetti en The Historic Royal Palaces. Ze weerspiegelen een passie voor kleur, ontwerp, vorm en stijl. Cole & Son bestaat sinds 1875 en heeft een rijke historie.  Het bedrijf is ook trotse eigenaar van het predicaat Hofleverancier. De collectie is groot genoeg om alle 775 kamers van Buckingham Palace origineel te behangen .

Behang Afrika Kingdom uit de Jabula Ardmore – collectie van Cole & Son  / Photocredit: Cole & Son

Cole and Son behang

Iconische patronen

Cole & Son behang is een merk met iconische collecties. Misschien zegt de namen je niet direct iets. Maar als je de prints ziet, herken je ze meteen! Echte klassiekers! Zoals die van Ardmore; het vrolijke apenbehang. En wie kent het palmenbehang Palm Leaves of Palm Jungle niet? Of het prachtige geometrische Hicks’ Hexagons? Het vissenbehang Acquario en het wolkenbehang Nuvolette? Beide van Fornasetti. Of Woods, de stylistiche berkenbomen die op de muur net een echt bos lijken. Allemaal iconisch. In meerdere kleuren of kleurvariaties verkrijgbaar. In de behangboeken kunnen we voorbeelden laten zien van prints die goed te combineren zijn.

Cole & Son heeft een enorme collectie patronen, kleuren en stijlen behang / Photocredit: Cole & Son

Verdure Tapestry

Verdure Tapestry Verdure Tapestry is prachtig van kleur en vorm. Het is geïnspireerd op de 17e eeuwse Vlaamse wandtapijten. De tapijten werden ook wel de ‘mobiele fresco’s van het noorden’ genoemd. Het tapijt dat model stond voor dit ontwerp wordt tegenwoordig tentoongesteld in the King’s Presence Chamber in Kensington Palace. Verdure Tapestry is een weelderig paneelbehang. Bij deze groene, schilderachtige muur waan je je in een bos. Het is een fantasievol landschap bomvol bomen, gebladerte, planten, flora en fauna.

Scene van behang Verdure Tapestry Silk uit de Historic Royal Palaces Great Masters-collectie van Cole & Son
Het Cole & Son behang Verdure Tapestry. Verkrijgbaar in vliesbehang maar ook in puur zijde textiel behang.  / Photocredit: Cole & Son

Design klassiekers

De Contemporary Collection bevat veel van de populaire ‘klassiekers’ van Cole & Son. Zoals die met het luxe Italiaanse designhuis Fornasetti : ‘tijdloze’ succesnummers. Want kwaliteit en design blijven altijd mooi! Desondanks lanceert de studio gepassioneerd steeds nieuwe dessins. De collecties hebben allemaal een eigen identiteit, maar zijn met vakmanschap gecreëerd. Sinds 2019 maakt Cole & Son naast behang, ook interieurstoffen. Prachtige grafische patronen afgewisseld met bijzondere botanische voorstellingen. Outside the box maar zeer verleidelijke eye candy. Typisch is het kleurgebruik van Cole & Son: mosterdgeel, petrol blue, kobalt maar ook alle pastelkleuren. Traditioneel en eigentijds met een knipoog tegelijk.

Het behang en de stoffencollectie is cool, elegant, én speels. Geschikt voor iedere kamer in huis. (woonkamer, slaapkamer, keuken. wc, gang, kinderkamer, werkkamer, overloop)

COLE AND SON Behang

Het Cole & Son behang Kalahari is verkrijgbaar in 3 kleuren. Dit behang uit de nieuwe collectie Jabula Ardmore is zowel in moderne als meer klassieke interieurs toepasbaar.  / Photocredit: Cole & Son

Ben je geïnspireerd? Kom eens langs in onze winkel in Rotterdam. We vertellen je graag meer wat er allemaal mogelijk is voor jouw interieur!Voor meer informatie bel 06-40403724 of stuur ons een bericht.

Photocredits: All photos are from the official Cole & Son website.

Disclaimer (beeld-)materiaal

De redactie doet haar uiterste best om de herkomst van (beeld-)materiaal te achterhalen en juist te vermelden. Mocht u extra informatie hebben over de herkomst van gepubliceerde beelden dan houden wij ons aanbevolen. Graag nemen wij dan de juiste bronvermelding over. Uiteraard zullen wij op verzoek zo snel mogelijk informatie en beeldmateriaal verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Lees ook

Berichtcategoriën

Emilie Verbeek eigenaar RoomRevolution Rotterdam_300x300
RoomRevolution werd in 2014 opgericht door Emilie Verbeek. Met haar passie voor interieur en overtuiging van het belang van kleur creëert ze diverse persoonlijke interieurs voor haar klanten in heel Nederland. RoomRevolution heeft een ontwerpstudio en een grote winkel in Rotterdam, met online shop en blog. You are welcome!
Menu